Други рекет света и најбољи тенисер Србије Новак Ђоковић из кола у коло је све бољи на путу ка одбрани титуле. На последњем мечу убедљиво је и брзо савладао Јапанца Јошихиту Нишиоку 3:0 (6:3, 6:3, 6:2).


После пласмана у осмину финала Аустралиан опена Ђоковић је истакао да му је меч у трећем колу био један од најбољих у каријери.


- Ово је један од мојих најбољих мечева. То сам, између осталог, урадио и због мог тренера Горана који је данас дошао – рекао је Новак и нагласио да је баш Иванишевић допринео његовом побољшању сервиса. - Очигледно да ми је сервис бољи. Има тумного техничких детаља о којима разговарамо. Наравно, фокусирамо се и на неке друге једноставне индикаторе које користите у својој игри за сервис, ритерне и остало. Све то, за сада, функционише добро по мене.


Новинаре у Мелбурну је занимао однос и сарадња српског играча и хрватског тренера.


- Много се забављамо, шалимо, много се завитлавамо. Причамо разне језике. Знамо се баш дуго. Он је један од мојих идола када сам био млађи.Он долази из Хрватске, ја сам из Србије, то су земље које су једна поред друге, готово идентичне и истих култура. Када сам се спремао у Пилићевој академији у Немачкој 2001.