Новак Ђоковић се максималном победом над Јапанцем Јошихитом Нишиоком пласирао у осмину финала Аустралијан опена. Ђоковић је за нешто мање од сат и по времена игре савладао Нишиоку са 3-0 (6:3, 6:2, 6:2).

Српски тенисер је одиграо изванредан меч у којем је доминирао од почетка до краја, те уз само један изгубљен сет прошао међу најбољих 16.

Ђоковић је сва три сета отворио са брејком, деморалисајући противника од самог почетка.

Нишиока је најбољи отпор пружио у првом сету када је, после претрпљеног брејка, играо добар тенис и успео да освоји "чак" три гема.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Срцем и душом уз Новака: Српски навијачи на овогодишњи АО допутовали из свих крајева света да бодре наше тенисере

У другом сету се такође добро држао све до 2:4, али је тада поново претрпео брејк од захукталог противника.

Новак је нестварно добро сервирао током целог меча и држао је и висок ниво убаченог првог сервиса и освојених поена на исти. Имао је чак 43/46 освојених поена када је убацивао први сервис, што му је један од најбољих учинака у целој каријери.

У трећем сету игра Јапанца се потпуно распала, а томе су допринели непрестани притисцни играча са друге мреже који је што пре хтео да заврши дуел и оде на одмор.

У осмини финала други рекет планете играће против Аргентинца Дијега Шварцмана, играча који је претходно елиминисао Душана Лајовића.

Извор: Б92.нет