Како године пролазе, тако се неке слабости увлаче у игру тенисера. Међутим, Велика тројка, Надал-Ђоковић-Федерер, као да пркоси логици и/или се сваки пут тако добро прилагоди да њиховеслабости остају непримећене.


Зато и даље доминирају тенисом у годинама у којима је у прошлостито било незамисливо, а Новак Ђоковићкаже да се осећаврло младим.


Искрено, не осећам да сам слабији (него пре пет година) нити желим о томе да размишљам. Свако има слабости, сваки дан се мењаосећај на терену. Врло је мало потребно да се избацишиз такта и зоне самоуверености где сваки спортиста жели да буде, а јако је тешко изградити и стећи тај осећај. Тога сам свестан и искуство ми помажеда знам како да се поставим на терену и како да приступам новој сезони, новом турниру“, каже 32-годишњиЂоковић, а преноси "Спорт клуб". - Осећамсе врло младим, кажу да си онолико стар колико се осећашстарим, не колико година имаш– верујем у ту филозофију живота. Водим рачуна о себи када је реч о здрављу, исхрани опоравку, трудим се да водим здрав живот, имам и изврстан тим људи око себе који се брине о мени“.


Ђоковићу Мелбурну иде на своју осму титулу, већдржи рекорд са седам, а до трећег кола дошаоје без већих проблема.


Мени су циљеви врло јасни и очигледни, увек су највиши, идем на трофеј и то није тајна. Поготово овде, овај турнир ми је толико тога дао, најуспешнији терен у мојој каријери са историјским победама. Добро сам почео сезону, везао сам победе против Шаповалова, Медведева и Надала, не видим разлог зашто не бих пуцао на највише“, закључио је други тенисер света.


(Спортклуб.рс)