Игра Душан Лајовић вероватно најбољи тенис у каријери. Прво је на АТП Купу бриљирао и помогао Србији да дође до титуле на новоформираном такмичењу, да би добру форму пренео и на први гренд слем у сезони.


Савладао је Едмунда и Полманса и прошао у треће коло Аустралијан опена где га чека Шварцман. А, како је дошло до тога? Открио је то српски тенисер у разговору за званични сајт АТП. У питању су били лекови које је пио од 2017. године како не би морао на операцију киле.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Лајовић сигурно и храбро преслишава противнике


Од тог момента је почео да их пије из дана у дан, све док није постао завистан од њих. На сваких неколико месеци би вадио крв и проверавао резултате, а Диклофенак је схватао као “неопходан детаљ у животу професионалног спортисте”.


- Ментално је тешко када морате да узимате пилуле сваког дана, после доручка и вечере - почео је разговор Лајовић.


Ипак, одлучио је да престане да их користи у новембру прошле године. Резултати се виде на терену.


- Коначно их више не пијем! Први пут после три године и то је велико достигнуће за мене. Волео бих да остане тако и у будућности.


Лајовић је проблеме са килом добио у априлу 2017. године и бол би се јављао чак и када би устајао са столице. Међутим, није желео да иде на операцију, пошто је почео да ради са новим тренером Хосеом Перласом. Лекове је користио да би одложио одлазак “под нож”, да би то коначно урадио у паузи између две сезоне. Иако се надао да ће после тога све проћи, после операције се појавио бол у рамену.


- Имао сам проблеме са раменом и раније током те године, али никад није било тако јако као после операције. Не знам заиста шта се догодило - прича Душан.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Лајовић после пласмана у друго коло: Ментално сам био присутан све време


Бол се није смиривао, употреба Диклофенака се повећала, све до новембра прошле године када је коначно одлучио да се “скине” са лекова.


- Рекао сам себи - не може више овако. Ментално се нисам осећао добро, јер сам сваког јутра и вечери практично убацивао малу отровну пилулу у своје тело.


Сада су се појавили болови на неким другим местима попут леђа, кукова, колена, али се томе чак и радује.


- Рекао бих да је то нешто што морате да осећате као спортиста. Морам да признам да је добар осећај. У паузи између претходне и ове сезоне сам први пут осетио да могу на тренинзима да радим шта год пожелим.


Све то се најбоље види на терену.


- Све коцкице су се сложиле. Хајде да видимо хоће ли овако деловати током целе сезоне - закључио је Лајовић.