МАДА у Аустралији последњих година готово да и нема инфлације, карте за Аустралијан опен по правилу редовно поскупљују. Ипак, и поред те чињенице у Мелбурн парку је из године у годину све више љубитеља тениса. Тако је лане забележен рекорд од близу 745.000 посетилаца за 14 дана, а већ другог дана ове године оборен је рекорд од 83.000 продатих улазница.


Само улаз у огромни комплекс "Мелбурн парка" кошта 54 аустралијских долара (око 34 евра), док су најјефтиније карте за популарну "Род Лејвер арену" од око 130 долара већ одавно распродате. Наравно, мало боља места у истој арени за трећу и четврту рунду такмичења коштају и више од 400 долара и такође су распродате. Карте се, ипак, могу наћи преко посредничких веб сајтова, наравно знатно су скупље, тако се на пример може купити и карта за финале за око 900 долара (око 560 евра).


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Федерер прејак за Крајиновића


Али, требало би истаћи да је приход од карата само део укупне зараде организатора, јер огроман део профита долази од продаје реквизита, мајица, капа, пешкира... а највише од хране и пића. Ресторана у "Мелбурн парку" је на сваком кораку, а најјефтинији сендвич кошта 12 долара (око 7,5 евра), док се пиво може дегустирати за 11 долара.


Што се тиче реквизита, најјефтинија капа или мајица са знаком АО кошта око 30, а оне квалитетније су и више од 100 долара...Улаз у комплекс Фото: EPA-EFE/LYNN BO BO