Новак Ђоковић је већ у другом колу Аустралиан опена био убедљивији и бољи него на почетку турнира. Видело се да је српски тенисер и сам задовољан игром после победе против Тацуме Ита у 2. колу Аустралиан опена.


- Морам да му одам признање на борби до самог краја. У другом сету је био јако близу. Услови нису били сјајни, некада је и непредвидиво где ће лопта отићи. Био је веома агресиван, сервис ми је много помогао данас –рекао је већ на терену Ђоковић.


Током интервјуа после меча Новак је добио добио овације од публике, што је на кратко прекинуло Ђоковићев разговор на терену. Када су се Срби на трибинама утишали, бранилац титуле у Мелбурну је наставио са анализоммеча и коментарисање новог противника – Јошихита Нишиоке.
- Ветар уме да вас брзо изведе из комфорне зоне, доста тога зависи и од тога против кога играте. Знао сам какав противник ме чека и да ћу морати да користим спин и слајс, да излазим повремено на мрежу, успео сам - додао је Новак, који добро зна шта да очекује од Јошихита Нишиоке, наредног ривала. - Леворук је, знам мане и врлине, биће слична припрема као за овај меч.