Аустралијски тенисер Ник Кирјос пласирао се данас у друго коло Отвореног првенства Аустралије у Мелбурну, пошто је победио 53. играча света Италијана Лоренца Сонега после три сета, 6:2, 7:6, 7:6.


Кирјос, 26. тенисер света, победио је после два сата и 15 минута. У првом сету направио је два брејка и повео у мечу. У другом и трећем сету није било брејка, па је оба пута одигран тај брејк. Кирјос је у другом сету добио тај брејк са 7:3, а у трећем сету са 3:1.


Кирјос ће у другом колу играти против бољег из дуела Француза Жила Симона и Уругвајца Пабла Куеваса.Руски тенисер Данил Медведев победио је у првом колу Американца Френсиса Тијафоа са 6:3, 4:6, 6:4, 6:2. Он ће у другом колу играти против победника меча Шпанца Педра Мартинеса и Немца Доминика Кепфера.


Француски тенисер Жо Вилфред Цонга предао је због повреде леђа меч домаћем играчу Алексеју Попирину. Уочи предаје Попирин је водио са 6:7, 6:2, 6:1. Попирин ће играти против бољег из дуела Француза Уга Гастона и Хауме Мунара.


Белгијанац Давид Гофан пласирао се у друго коло победом против Француза Жеремија Шардија 6:4, 6:3, 6:1. Он ће играти против победника меча Француза Пјера Ига Ербера и Британца Камерона Норија.