Трећег дана Аустралиан опена играју сви српски представници у мушкој и женској конкуренцији, и у синглу и у дублу. Први наступ има једина наша тенисерка Нина Стојановић, чији је меч првог кола померен за среду, када ће снаге одмерити са Рускињом Анастасијом Пављученко.


Новак Ђоковић и Филип Крајиновић играће друго коло на терену “Род Лејвер арене”, па им киша против Татсуме Ита, односно Роџера Федерера неће сметати све и да напољу пада. Најбољи српски тенисер снаге ће одмерити са Јапанцем, на трећем мечу дана (после два дуела: Квитова – Бадоса и Барти - Херцог), док ће Филип против Швајцарца играти у последњем дневном термину, од 22:30 по нашем времену.


На терену број три последњи меч играће Душан Лајовић и домаћи тенисер Марк Полманс, у другом колу турнира.


Миомир Кецмановић и Норвежанин Каспер Руд играће у првом колу дубла против осмих носилаца јужноафричко-аустријског пара Равена Класена и Оливера Мараха. Тај меч је последњи на програму терена број 11.


У првом колу дубла игра и Ласло Ђере заједно са Италијаном Марком Чекинатом. Њихови противници биће хрватско-холандски пар пети носиоци Никола Мектић и Весли Колхоф. Меч је последњи на програму терена број 14.