После добијеног меча против Британца Кајла Едмунда (3:0), који је почео једног, а завршио се другог дана првог кола Аустралиан опена српски тенисер Душан Лајовић је истакао да је јако задвољан игром и тријумфом.


- Кренуо сам у дефициту од првог дана и наставио сам јако добро, другог дана – рекао је Лајовић чији је меч прекинут и померен због кише у Мелбурну. -Настојао сам како треба да се загрејем и да уђем у меч са подигнутим пулсом, да од првог поена кренем као да нисмо ни прекидали. Деловало ми је као да је Едмунду требало времена да уђе у игру, то сам искористио да се вратим. У другом сету ми је вратио брејк, могао сам ту да га преломим.


Наставио је српски тенисер да анализира победу над полуфиналистом из 2018. године.


- Задовољан сам како сам успео да будем ментално ту све време меча, нисам дозволио да се било шта што се дешава одрази на моју игру. Тактички је био добар потез да успем да га отерам са моје бекхенд стране на његову форхенд страну јер је он најјачи када се извлачи на форхенд из бекхенд стране. Функционисало је то што сам желео, на његове инсајд аут форхенде одговарао сам бекхенд паралелом - рекао је Лајовић.