Филип Крајиновић је после маратона дугог готово четири сата, односно пет сетова (7:6, 7:6, 3:6, 4:6, 7:5), елиминисао Квентина Алиса и у наредној рунди га сутра (не пре 10.30) чека двобој са Роџером Федерером. Због чињенице да је његов меч са Французом киша "поделила" на два дана, имаће мање времена за одмор и припрему стратегије за Швајцарца, коме је у претходна три међусобна меча, играна на два добијена сета, узео један.


- Добио сам "на мишиће" у пет сетова. Жао ми је што сам изгубио много енергије и што сам се изморио, али важна је победа у пет сетова, јер показује да сам физички спреман и да сам борбен. На Федерера сам сваки пут налетао када сам био у доброј форми. Биће тешко, али имам неко искуство из претходних дуела. Нећу ићи на дуге размене, бићу што агресивнији. Роџеру не можете да нађете много слабих тачака, па ћу се концентрисати на своју игру, да добро сервирам и да идем напред на прву краћу лопту - обећава Крајиновић жесток отпор.


Филипу додатну мотивацију, ако је уопште потребна против легендарног Швајцарца, улива и чињеница да ће играти на "Род Лејвер арени".


- Сви ми сањамо такве тренутке, да играмо вечерњи термин у "Род Лејвер арени", па ће сигурно бити адреналина. Урадио сам све што је до мене, цео тим се побринуо да се што боље опоравим.