Новак Ђоковић је први меч на овогодишњем Аустралиан опену завршио мало пре поноћи, под рефлекторима дворане јер је напољу падала киша. Славио је Ноле, теже од очекиваног, против Немца Јана Ленарда Штруфа са 3:1 и имао је снаге да са осмехом одговара на питања Џона Мекинроа.


- Лепо је вратити се у ову дивну арену. Ова дворана има посебно место у мом срцу. Аустралијан опен је мој науспешнији турнир. Данас сам почео прилично добро, други сам освојио лагано, а онда је Штруф изборио преокрет у трећем захваљујући одличним сервисима и форхендима. У четвртом сету ствари су дошле на своје – рекао је Новак.Рекао је Ђоковић да се и данас осећа исто узбуђено и усхићено као и пре 25 година.
Он је на овом мечу забележио 900. победу на АТП туру.


- Тек почињем. Врло сам поносан на све што сам урадио, али морам да будем захвалан што могу да играм на овом нивоу. И даље играм на високом нивоу са 34 године.Почео сам тенисом да се бавим у Србији, која није имала традицију у тенису. Ето ме овде 25 година касније, покушавам да и даље уживам у сваком тренутку - закључио је Ђоковић.


Подсетио је Ђоковића Мекинро на потез који је имао током меча, али није поентирао. То је онај потез када је покушао противнику у поље да пошаље лоптицу кроз ноге, али и сам је рекао да у томе доминацију држи Ник Кирјос.


- Ник ово ради боље од мене, то је сигурно. Највероватније ово више нећу покушавати на овом турниру – јасан је био Новак и задовољан отишао из арене.