Ђоковић одолео налетима Штруфа и отишао у други круг (ФОТО/ВИДЕО)

Новости онлине

20. 01. 2020. у 13:32

Ђоковић одолео налетима Штруфа и отишао у други круг (ФОТО/ВИДЕО)

Новак Ђоковић фото: ЕПА

Намучио је Немац Ленард Штруф браниоца титуле на првом Гренд слему у сезони, али је искуство победило и Новак иде даље

Ђоковић је кренуо у одбрану титуле на Аустралиан опену теже од очекиваног. Немац Ленард Штруф га је намучио до победе, нарочито у првом сету, али је други тенисер света славио на крају са 3:1 (7:6, 6:2, 2:6, 6:1)

Имао је Ђоковић предност у првом сету од 5:2 и чинило се да ће лако да поведе са 1:0. Међутим, Немац је направио брејк, па одбранио свој сервис гем и смањио разлику на 5:4 што је довело дуел у егал. Одличан је Штруф био и у новом гему: освојио га је без изгбљеног поена и изједначио 5:5, што није било по вољи Новаку.

Наставио је Ђоковић са својим одличним сервисом, повео 30:0, па асом и са 40:0, али је потом избацио лоптицу у аут (40:15) и искортистио тек другу гем лопту којом је прекинуо освајачки низ Немца – 6:5.


Није се Штруф предавао. Повео је са 30:0, Новак је смањио на 30:15, Немац је освојио и нови поен 40:15, па освојио и следећи за изједначење 6:6 и улазак у тај-брејк. Први сет је до тај-бејка трајао 42 минута.


Наљутио се Новак. Повео је са 3:0 у тај-брејку, али је изгубио четврти поен неизнуђеном грешком 3:1. Брзо се вратио 4:1. Међутим, Штруф се изнова приближио Ђоковићу 4:3, а потом и на 5:4 – Новак је сам правио грешке.


Имао је Новак две сет лопте при резултату 6:4 у тај брејку и искористио је другу – 7:6 (7:5). Тај-брејк су играчи осам минута.Други сет је Ђоковић почео сигурније, али је и Штруф био на нивоу игре у својим сервис гемовима. Новак је повео са 3:1, а Немац је смањио на 3:2 гемом у ком је изгубио само један поен.

Е онда је Новак почео да се концентрише и заиграо. Освојио је свој сервис гем за 4:2, а потом направио и брејк одузевши гем противнику без изгубљеног поена – 5:2. У свом сервис гему други тенисер света је повео са 40:0, затим га је Немац намучио и узео му два поена, али је Новак успео да освоји гем, а са њим и сет – 6:2. Други сет је трајао дупло краће од првог.


У трећем сету доминирао је Штруф, а узбуђење у његовој ложи било је на врхунцу. Немац је одмах направио брејк и повео са 2:0. Имао је Ђоковић своје шансе, али их није користио како уме што га је коштало “агоније”... Нови брејк је Штруфа довео до разлике од 4:2 и на крилима предности Немац је освојио и трећи 5:2, па и четврти сет за редом што му је донело и освајање трећег сета – 6:2.

А онда, у четвртом сету, Новак као да се наљутио. Силовито је освајао гемове и на крају узео сет са 6:1 што му је донело и прву победу у одбрани титуле.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)