Јапанска тенисерка Наоми Осака победила је у ноћи између недеље и понедељка Чехињу Марију Боузкову са 2:0 (6:2, 6:4) у првом колу Аустралиан опена. Меч је трајао сат времена и 22 минута.


Шампионка турнира у Аустралији је већ у петом гему првог сета дошла до брејка, а потом још једног, што је било довољно за освајање првог дела игре.


Други сет протекао је у нешто другачијем ритму. Сигурна је била Јапанка на свој сервис све до шестог гема када је Боузкова стигла до брејка и предности од 4:2. Ипак, на исти начин узвратила је Осака, а потом дошла до још једног брејка и на крају славила.


У другом колу актуелна шампионка играће против Кинескиње Саисаи Џенг.


Серена Вилијамс победила је Рускињу Анастасију Потапову са 2:0 (6:0, 6:3) и остварила пласман у друго коло Аустралиан опена. Меч је трајао свега 58 минута.


У првом сету Американка није дозволила противници да освоји ниједан гем. Уз три брејка Вилијамс је с убедљивих 6:0 стигла до предности.


У другом делу игре Потапова је пружила јачи отпор, те у трећем гему стигла и до брејка. Ипак, узвратила је Вилијамс на исти начин, уз још један брејк у осмом гему, што је било довољно за победу.


У другом колу Серена игра против Словенке Тамаре Зиданшек.


Анастасиа Потапова   фото: ЕПА