Ово је нови сат Новака Ђоковића: Дизајниран је у бојама српске заставе и не мора да се навија 80 година

Novosti online

18. 01. 2020. у 13:38

Ово је нови сат Новака Ђоковића: Дизајниран је у бојама српске заставе и не мора да се навија 80 година

foto: printskrin

Часовник вам на сваком меридијану пружа могућност провере времена у вашој родној земљи, што се посебно допало Новаку када је постао амбасадор Сеика
Јапански произвођач сатова Сеико 2014. године успоставио је сарадњу с најбољим српским тенисером Новаком Ђоковићем, који је “манекен” Астрон Солар ГСП сатова. Последњи у низу, Астрон ГСП Солар Новак Ђоковић 2020, у ограниченом издању, дизајниран је у бојама Србије и Јапана.

Нови сат Новака Ђоковића дизајниран је тако да је плава боја са српске заставе искоришћена за бројчаник, док су црвена и бела, које има и јапанска застава употребљене за детаље као што су врх секундаре, бројеви који означавају временске зоне у обе земље, те танка црвена линија око плавог керамичког оквира. Златна боја (боја трофеја) употребљена је као знак одавања признања за Новакових 16 гренд слем трофеја, укључујући освајање Аустралијан опена и Вимблдона прошле године.

На овом сјајном часовнику, који је 2012. године изашао као редизајнирана верзија Сеиковог сата истог имена из 1969. године, није потребна ручна корекција датума до фебруара 2100. године.

Када се појавио на тржишту, Астрон је био први сат који је примао ГПС сателистке сигнале, што омогућава власнику да се било којој временској зони на свету прилагоди простим притиском дугмета. Такође, сат вам на сваком меридијану пружа могућност провере времена у вашој родној земљи, што се посебно допало Новаку када је постао амбасадор Сеика.

Кућиште сата израђено је од нерђајућег челика, промера 42.7 милиметара и дебљине 13.3 милиметра, уз супер тврду завршну облогу. Водоотпоран је на 100 метара, отпоран је на магентизам до 4.800 А/m. Напред поседује двоструко закривљени сафирни кристал који штити унутрашњост сата, док на полеђини доминира потпис Новака Ђоковића, као доказ да је то један од 1500 часовика који су израђени у част српског аса.

Сат долази са челничном наруквицом с три везе и лако подесивом троструком копчом са дугметом. Такође, уз сат добијате и додатну силиконску наруквицу и специјалну картицу која, како истичу у Сеику, садржи Новакову поруку. Цена сата ће бити око 2600 евра, а у продаји ће се наћи од фебруара ове године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације