Србија је освојила премијерно издање АТП купа. Новак Ђоковић је још једном показао колика је и играчка громада, али и људска.

Плесао је наш Ноле и са рекетом, али и без њега. Наиме, након што је после пораза Лајовића од Агута Ђоковић победио великог ривала, Рафаела Надала, а онда се вратио на терен да са Виктором Троицким оствари кључни тријумф у дублу, наши тенисери су најпре запевали на терену, да би у свлачионици грмео "Марш на Дрину", а онда и Видовдан, са све рефреном "... ко да ми отме из моје душе Косово?".

То је засметало очигледно некима у Приштини. Први се јавио амбасадор такозване државе Косово у Бугарској Едон Цана путем твитера извређао је најбољег српског тенисера и рекао да је националиста, примитивац и шовиниста.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Брука и срамота, амбасадор тзв. државе Косово извређао Ђоковића: Примитивац, националиста и шовиниста

Новак је због обавеза које следе, остао у Аустралији, а у Београду је његов и успех његових другова из репрезентације, цео трунир, наравно и финале - пратио отац нашег најбољег тенисера свих времена, Срђан. И, управо је на тему поменутог певања говорио гостујући у Јутарњем програму ТВ Прва.

"Одакле год да сте... Новак је националиста, наравно, као што сам и ја и већина људи у овој земљи. То није ништа ружно! Ми волимо свој народ и своју земљу, али не мрзимо туђе народе и туђу земљу. Ви сте ушли у нашу земљу и, да знате, то је наша света земља, као што је за Јевреје Јерусалим. Према томе, ми ћемо увек бити уз наше Косово и наш народ доле. То немојте да... Да мислите да ће се нешто променити за десет, двадесет, сто или хиљаду година. Увек ће Косово бити срце Србије. Као што је сада, тако ће бити и навек", истакао је Срђан Ђоковић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: "Марш на Дрину", "Видовдан" и шампањац: Ђоковић запевао и покренуо прославу Србије у Сиднеју (ВИДЕО)