Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић, који са нашом репрезентацијом игра на АТП турниру у Аустралији, појавио се на Божићној литургији у Цркви Светог Николе у Бризбејну. С одушевљењем примљен као посебан гост, Новак је у реду чекао своје парче нафоре.

Прочитајте још: Срби из Аустралије на Божић показали хуманост: Сакупили толико помоћи за жртве пожара да су им после пола сата фалили камиони

Српска заједница у Бризбејну остала је јутрос запањена када је у њихов храм у предграђу Јужни Бризбејн ушао Новак Ђоковић и улепшао им празник рођења Христовог.

Новак је током службе стајао међу верним народом, слушао проповед и примио нафору.После свете литургије насмејани Ђоковић се стрпљиво фотографисао са свима који су то желели.

Фотографије и снимци тог „малог божићног чуда“ убрзо су преплавили друштвене мреже, а поред честитки поводом најрадоснијег хришћанског празника, одушевљени парохијани су оставили поруке подршке нашој репрезентацији.

Српски тенисери предвођени Новаком Ђоковићем и Виктором Троицки уз Бадњак су прославили са навијачима у Бризбејну победу против Француске и пласман у четвртфинале АТП купа.„Хвала свима који су дошли на овај празник. Срећан Божић свима и хвала вам што сте остали овако дуго — и српским и француским навијачима. Ви сте права тениска публика. Видимо се у Сиднеју“, рекао је Ђоковић.

У наставку турнира наша репрезентација ноћас игра против репрезентације Чилеа.

(rs.sputniknews.com)