Скандал огромних размера дрма тениски свет: Освајач три АТП титуле намештао мечеве, суспендовано још 20 играча

Новости онлине

16. 12. 2019. у 13:01

Скандал огромних размера дрма тениски свет: Освајач три АТП титуле намештао мечеве, суспендовано још 20 играча
Истрага траје више од годину дана, а око 135 играча широм света је умешано у намештање, укључујући и тенисере из Белгије, Француске, САД и Шпаније

Нови скандал у “белом спорту”. Допинг и клађење је нешто што се често повезује са тенисом. Овопга пута су Немци открили шокантне детаље. Наиме, према истраживању "ЗДФ-а" и "WЕЛТА" откривено је да се води истрага против немачког тенисера Макс.Х због намештања мечев, а наводи се да је у овај скандал умешан и један тенисер из ТОП 30 који има три освојене титуле на АТП туру.

Истрага траје више од годину дана, а око 135 играча широм света је умешано у намештање, укључујући и тенисере из Белгије, Француске, САД и Шпаније. Како овај немачки портал тврди, амерички ФБИ је обавестио белгијске истражитеље.

Реч је о мрежи јерменске мафије која се масовно шири преко седам земаља у Европи. Она је јако интелигентна и варају на веома високом нивоу!  Они имају људе који су одговорни за рачуне, који перу новац и који успостављају контакт с играчима“,прича заменик јавног тужиоца Белгије, Ерик Бископ!

Експерти процењују да се у тенису врти и преко 1.6 трилиона евра! Криминалци користе ово тржиште за своје добро, Серђо Д'Орси из Еуропола каже: "Мафија и синдикати широм света користе мечеве да би опрали новац"

Како даље наводи овај портал, два главна разлога што је тенис идеалан за намештање су ти што је много лакше да се манипулише индивидуалним спортом пошто су мање играча умешана у намештања, а други разлог је огромна свота новца која је као у фудбалу утиче на тржиште!

Јединица за интегритет у тенису (ТИУ) суспендовала је више од 20 тенисера и тенисерки ове године.

За "WЕЛТ" је говорио Марко Трунђелити, некада 112. тенисер света, који је био контактиран да намести меч!

Постоје професионалци у најбољих 50 који су намештали мечеве. Не можете да кажете да се намешта само на мањим нивоима у тенису. Не, то се дешава на свим нивоима“, рекао је овај аргентински професионални тенисер.

На ову тему је проговорила и Немица српског порекла Андреа Петковић која је открила да познаје професионалне тенисере коме су прилазили са захтевима да намештају меч.

Она каже да су углавном контактирају мушкарци и жене из сиромашнијих земаља, тачније "они који не могу да приуште да отпутују, они који зависе од новца"!

(Ало)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Boza

16.12.2019. 13:12

Ma nemoguce da zapadni teniseri to rade, pa to je tako fin i posten svet. Ma to mora da Rusi opet nesto mute, oni su uvijek i za sve krivi.... Licemerni, pohlepni zapad, fuj!