Јанко Типсаревић остаје у тенису и имаће главну улогу у тренерском тиму Филипа Крајиновића. Ова информација стигла је лично од недавно пензионисаног тенисера током гостовања у емисији “Вече код Ивана Ивановића”.


- Један од мојих задужења у 2020. је да помогнем Филипу Крајиновићу да испуни свој пун потенцијал. Једним делом ме много подсећа на мене. Ја сам у тим раним тениским годинама имао хедонистички приступ према свему. Филип ме много заинтригирао, где коначно у тим касним „тениским годинама“ почиње да сазрева као личност и мени је то било много битно – почео је причу о Крајиновићу Јанко Типсаревић. - Било би ми жао да ја, ако већ могу да помогнем, не будем део тог његовог одрастања. Уз прави тим, где је Филип мени дао одрешене руке да изаберем људе који ће радити с њим, верујем да он може да испуни пун потенцијал. Шта је то, само време ће показати.


Јанко је као играч био осми тенисер света. Током свих година бављења спортом и стварања каријере сретао се са великим успонима и падовима, па зато сада, на основу свог искуства, верује да може да помогне Филипу, тренутно 40. играчу на АТП листи, да се попне на врх.


- Мислим да могу да помогнем јер сам заиста прошао кроз све фазе - лош јуниор и добар јуниор - лош и добар сениор - повреде и враћам се и не враћам се. Подсећа ме на мене јер сам и ја у тим касним тениским годинама са 25, 26 сазрео, ментално решио и у периоду од годину дана имао довољно среће да уђем у Топ 10 - закључио је Типсаревић.