Сурова тениска правила: Ђоковићев тренер причао о допингу, дотакао се и Надала

Новости онлине

петак, 13. 12. 2019. у 12:00

Сурова тениска правила: Ђоковићев тренер причао о допингу, дотакао се и Надала
Сваког дана мораш да будеш доступан сат времена, а дођу ти у кућу и у шест ујутру док спаваш. Али ако дођу и тебе нема, онда је тешко. Играче обично тестирају 20-30 пута годишње, прича Марко Паники

Лепо је гледати како Новак Ђоковић, Рафаел Надал, Роџер Федерер и други подижу трофеје, уживају у великој слави и луксузном животу. Ипак, све то има велико “али”. Сурови професионализам доноси и много лоших ствари за ове мајсторе “белог спорта”.

Допинг је једна од ствари, која је навише узела маха у спорту, а после елиминације Руса са Олимпијских игара у Токију и главна тема свих разговора. Кондициони тренер нашег Новака Ђоковића, Марко Паники верује да је у тенису све много другачије и да најбољи играчи се сурећу са великим проблемима.

- Постоје луди тестови. Сваког дана играч мора да саопшти WАДА (Светска антидопинг агенција) где се налази. Ако промениш распоред, мораш да телефонираш или да пошаљеш мејл, да кажеш где си. Ако те двапут не нађу на месту на којем си најавио да ћеш бити, следи двомесечна суспензија- каже Паники, који је и испричао један детаљ везан за Рафаела Надала.

-Сваког дана мораш да будеш доступан сат времена, а дођу ти у кућу и у шестујутру док спаваш. Али ако дођу и тебе нема, онда је тешко. Играче обично тестирају 20-30 пута годишње. Једном је Надал био на броду са пријатељима, а званичници WАДА дошли су у његову кућу у ненајављено време – морао је да се врати- закључио је Паники.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације