Некадашња прва тенисерка света, Данкиња Каролина Вознијацки најавила је да ће се повући из активног играња тениса након Аустралијан опена.

- Професионално играм тенис од своје 15. године и проживела сам невероватно прво поглавље свог живота - 30 WТА титула, прво место на WТА листи, победа на завршном турниру, три наступа на Олимпијским играма, укључујући и ношење данске заставе, освајање Аустралијан опена... Постигла сам све о чему сам сањала", написала је 29-годишња Вознијацки.

- Увек сам себи говорила да ћу се повући када више будем желела да радим ствари ван тениса. Последњих неколико месеци сам схватила да има још пуно тога што бих желела да радим... Удаја за Дејвиса је један од тих циљева. Желим да с њим оснујем породицу док заједно путујемо светом и подижемо свест о реуматоидном артритису - додала је шампионка Аустралијан опена из 2018.

Вознијацки, која је октобра 2018. године објавила да болује од реуматоидног артритиса, истакла је да одлука о повлачењу из тениса нема никакве везе са њеним здрављем.

Каролина Возњацки је тренутно 37. на WТА листи.