Шокантне информације стижу из Швајцарске. Бивши дубл партнер и блиски пријатељ Роџера Федерера Ив Алегро је оптужен за силовање.


Њему се на терет ставља да је у октобру 2014. године у Естонији силовао једну девојку, аустријску тенисерку која је остала неименована. Он је тада радио као један од тренера у тениском савезу Швајцарске.


Према информацијама које стижу, она је навела да је била приморана на секс, док су медицински извештаји делимично потврдили њене наводе, пошто су постојале повреде на телу попут масница и огреботина. Такође, истиче се и да је Алегро био у “видно пијаном стању”.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Паесов осми сан: Легендарни тениски дубл играч жели опет на Олимпијске игре


Из његовог правног тима су саопштили да он није крив.


- Тражићемо ослобођење свих оптужби. Ив Алегро негира сваку одговорност и смирено чека суђење 9.децембра - поручили су из његовог тима.


Федерер и Алегро су често играли заједно и освојили су титуле у Бечу (2003. године) и Халеу (2005). Његов најбољи ранг је 32. место у конкуренцији парова, а више пута је у интервјуима позитивно причао о Роџеру, па је тако ове године истакао да је “направио праву одлуку повратком на турнире на шљаци”.