ЛЕАНДЕР Паес (46), легендарни дубл играч, који је у мушкој и микс конкуренцији освојио све гренд слем пехаре, неке и више пута, и на чијим је грудима засијала бронзана медаља на ОИ 1996. у сингл конкуренцији, има још два недосањана сна - да осми пут учествује на Олимпијским играма и да се коначно попне на победничко постоље и у дубл конкуренцији.

- Више од свега желим да мојој Индији поправим (светски) рекорд по броју учешћа једног тенисера на Играма. Са осмим учешћем тај рекорд бих учврстио - рекао је Паес, власник осам гренд слем титула у мушком дублу, али и чак десет у микс дублу, у чему је са Мартином Навратиловом на челу листе у опен ери, а све то заједно га чини једним од најуспешнијих дубл играча у историји.

Иначе, највише учешћа на Играма уписао је канадски јахач Јан Милар, чак десет. Имао би и 11, да Канада није бојкотовала ОИ у Москви 1980.

Када су у питању српски спортисти, највише учешћа на Играма има Јасна Шекарић. Чувени стрелац, трострука светска и четворострука европска шампионка је на седам узастопних игара, од 1998 до 2012, "упуцала" чак пет медаља: злато и бронзу у Сеулу 1988. и сребро у Барселони 1992, Сиднеју 2000. и Атини 2004.