Тениска сезона је недавно завршена. Рафаел Надал је годину завршио на првом, Новак Ђоковић на другом месту. Јасно је да српски играч жели да се врати на трон, а какви су планови за рад је у разговору за „Јутарњи лист“ открио Горан Иванишевић.

- Припреме крећу 9. децембра у Монте Карлу. Потом следи егзибиција у Абу Дабију где ћу ићи са њим и остаћу до Божића и турнира у Дубаију. Онда ће Маријан Вајда преузети и ићи у Аустралију на АТП куп, па први гренд слем сезоне у Мелбурну – почиње причу Иванишевић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Муратоглуове речи имају тежину: Федерер је геније, али да Ђоковић није нестао на две године био би најбољи тенисер свих времена

Постоје јасни договори између Новака и двојице тренера за четири највећа турнира у сезони.

- План је да поделимо гренд слемове. По тренутном плану ја ћу ићи на Вимблдон и Ју-Ес опен, а Вајда у Мелбурн и Париз. Јасно је да су очекивања велика, поготово код некога као што је Новак где и пласман у финале неки сматрају неуспехом.

Открио је бивши хрватски тенисер и како изгледају припреме са српским асом.

- Зависи од расположења. Понекад гледамо неки смешни видео на интернету и плачемо од смеха пет минута пре меча. Једноставно, правило је да нема правила. Богу хвала да има толико занимљивих и смешних клипова, па тако умиремо од смеха. Међутим, када изађе на терен то је таква концентрација, заиста је невероватно и тешко описати. Види се због чега има толико титула. Сада ће бити још „гладнији“, јер је годину завршио као други.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ђоковићева одлука изненадила многе: Новак не прави паузу пред Аустралијан опен

Причао је и о још једном занимљивом детаљу, понашању док је у ложи.

- Уф, у мени кува тада. Камере те нон-стоп снимају и мораш да глумиш смиреност да је све у реду, а полетео бих да могу. Ипак, смирен сам као тренер, иако ми људи не верују. Мораш да будеш стално позитиван и волим то да радим. Имамо феноменалну сарадњу и сјајан однос. Доста помажу менталитет и језик – завршио је Иванишевић.