ЈАПАН је прва препрека тенисерима на путу ка другој титули у Дејвис купу. "Орлови" сутра (од 11.00) у другом колу групе А завршног турнира играју са селекцијом из Земље излазећег сунца. А да Јапанци, и без свог првог рекета Нишикорија, могу да буду веома неугодан ривал уверили су се наши после њиховог дуела са Француском - 1:1.

Жо-Вилфред Цонга одувао је Јасутаку Учијаму са 6:2, 6:1, Јошихито Нишиока је изненадио Гаела Момфиса - 7:5, 6:2, па је на крају пресудио дубл Пјер Иго Ербер/Никола Мау - Јасутака Учијама/Бен Меклахлан 6:7, 6:4.

- Надам се најбољем могућем почетку против Јапана. Не треба их много потцењивати, иако су без Нишикорија. Имају изузетно борбене тенисере, који су брзи. Победа би нам донела самопоуздање пред можда одлучујући дуел са Француском - истиче Новак Ђоковић.

У нашем тиму је одлична атмосфера. На окупу су шампиони из 2010, Ђоковић, Троцки, Типсаревић и Зимоњић, који је сада селектор. Уз њих су Лајовић и Филип Крајиновић, што говори да је Србија један од претендената за "салатару".

- Одлично су протекле припреме. Тренирамо и сингл и дубл и спремни смо за све комбинације. Јесте сезона била дуга, али сви смо спремни да играмо за Србију и пружимо максимум. Имамо поверење у селектора Ненада Зимоњића, сигурно ће донети најбоље могуће одлуке и изабрати састав који ће моћи да победи сваког противника ове недеље - нагласио је Ђоковић.

Мада многи сматрају да ће сутрашњи (од 11.00) окршај са Француском одлучивати о четвртфиналисти, Срби су максимално сконцетрисани на Јапанце. Подсетимо, победници група и две најбоље другопласиране селекције пласираће се међу осам најбољих. А то говори да је сваки гем битан.

- Добро смо тренирали и сви се сјајно осећамо. Једва чекамо да почне меч са Јапаном. Много смо узбуђени и верујем да ћемо победити и њих и сутра Французе - наглашава Филип Крајиновић.

СПЕЦ. ВН

НАШУ селекцију посетио је и легендарни Борис Бекер, који је био у друштву дугогодишњег физиотерапеута српске селекције Немца Стефана Дула.