Љубав Новака Ђоковића и Горана Иванишевића постаје све већа. Одлично сарађују и на терену, али и изван њега, Србин и Хрват су скоро истог менталиета, па је то и те како добитна формула. Наравно, ту је и Маријан Вајда, али медије посебно интересује како је дошло до сарадње између Ђоковића и Иванишевића.

Новак је открио да се он веома дуго познаје са најбољим хрватским тенисером свих времена.

- Пре свега, ангажовао сам га јер долазимо из истог говорног подручја, из практично исте традиције. Наш менталитет је врло сличан. Он ме јако добро разуме. Познајем га још од своје 13. године. Наш први фамозни сусрет био је кад је он дошао да се спрема за Вимблдон код Никија Пилића у академији у Немачкој. То му је био последњи Вимблдон који је завршио тријумфално. Ја себе сматрам делом тог успеха јер сам му донео неке чоколадице између тренинга - рекао је Ђоковић, како преноси Индеx.хр.

Наставио је најбољи српски тенисер у једном даху да хвали Иванишевиће, који му је био и узор у једном делу каријере.

- Доста сам се угледао на њега јер је он за наш регион био највећи тенисер свих времена и хтео сам да будем као он. Поклопиле су се коцкице. Дошао је на Вимблдон и након седам дана сам га освојио, тако да је тај почетак био идеалан. Пре свега сматрам да смо нас двојица пријатељи, па тек онда сарадници. Он је изузетан човек, искрен и отворен и, наравно, сјајан тенисер. Зна како је такмичити се на највишем нивоу.

Новак је истакао и важност Иванишевићевог искуства, којим може да му погне у даљем напретку у каријери.

- Има пуно места за напредак. Постоје дани кад једноставно устанете на “леву” ногу. Зато је тренерска улога врло битна. Он разуме како ја неке ствари пролазим психички и емотивно. Он се онда може са мном споразумети на посебан начин и помоћи ми да пребродим неке изазове. За сада је сарадња изврсна и надам се да ће се наставити - рекао је српски тенисер.

Србин је упоредио рад Иванишевића и Бориса Бекера са којим је сарађивао три године.

- Он је позитивно луд као и сви ми Балканци. Са њим се некако и боље разумијем. Слажемо се. Волим Бориса и он је мој пријатељ. Обојица су на свој начин посебан. Тешко их је упоредити - признао је Ђоковић па закључио да “уз Иванишевића и божју помоћ може да постане најбољи свих времена!”