Завршни Мастерс у Лондону ће добити новог шампиона. За титулу ће се борити Доминик Тим (Аустрија) и Стефанос Циципас (Грчка). Овог пута у мечу за пехар неће бити ниједног од чланова “велике тројке” - Роџера Федерера, Новак Ђоковића и Рафаела Надала.


Србин и Шпанац су такмичење завршили у групи, док је Грк у полуфиналу био бољи од Швајцарца.


- Имао сам своје шансе и нисам их искористио. Рекао бих да је кључни моменат био гем у ком сам промашио два смеча. То ми се није догодило скоро, можда чак и никада. Успео сам да пређем преко тога, наставио сам, имао добар осећај, али то не помаже када ствари не функционишу како треба. На овом нивоу то не сме да се догађа - рекао је Федерер.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Надал: Нисам ни сањао да ћу поново бити број један на крају године


Представнике медија је занимало и да ли је овај турнир знак да је време за смену генерација. То је изнервирало Роџера.


- Не знам шта ново очекујете да кажем. Сваке године добијам исто питање и дајем исти одговор. Хоће ли ова година бити најбоља до сада? Можда. Ипак, проблем је тај што смо Новак, Рафа и ја здравији него протеклих година. Сетите се проблема које је Ђоковић имао са лактом, Рафаел са коленом, ја са коленом и леђима, Мареј такође нија тамо где је био.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Британски тенисери критиковали публику у Лондону: Новак ово није заслужио


У истом даху је наставио.


- Када погледамо ко је број један и ко је све био на трону свих ових година лудо је што је то увек неко од нас тројице. Али, ми не постајемо млађи што даје све веће шансе млађим играчима. Не зато што смо ми лошији, већ зато што су они све бољи - завршио је Федерер.