РАФАЕЛ Надал је у Лондон допутовао као тренутно најбољи на планети, по "мерењу" АТП поена, али је проклизао већ на првом кораку. Александар Зверев је искористио све слабости ривала (6:2, 6:4), па се јавност, неприпремљена на убедљив пораз великог Шпанца, окренула нагађањима узрока, међу којима се помиње повреда абдоминалног мишића, због које је предао недавно полуфинале мастерса у Паризу.


- Не осећам бол, уопште. Могу да тражим рзлоге за оправдања, али на крају је важно само да у среду против Медведева морам да одиграм много боље. Тачно је да нисам могао много да тренирам због проблема са телом од прошле суботе. Позитивно је то што сам одиграо меч са Зверевим, али физички нема оправдања. Једини разлог зашто сам изгубио је то што нисам био довољно добар - изјавио је Надал, показујући одређену нервозу.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Роџер сигуран у Лондону: Федерер славио пред дуел са Ђоковићем


Зашто и како, засад није познато. Међутим, италијански новинар Убалдо Скакагате је на конференцији за медије изнео мишљење да је на Надалову лошу игру можда утицало то што се недавно венчао.


- Заиста ме то питате? Је ли ово нека шала - љутито је ретернирао Надал, да би на потврдан одговор новинара, наставио. - Заиста сам изненађен што ме то питате. Са истом девојком сам 15 година, имам врло стабилан, нормалан живот. Није битно то што сада имам прстен на руци. Хајде да наставимо даље са питањима, јер је ово било сра*е.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Италијански новинар разбеснео Надала: Шпанац заборавио на пристојност због питања о женидби


Објашњавао је потом Шпанац где је све погрешио на терену, покушавајући да се окрене данашњем мечу. Међутим, италијански новинар је остао доследан.


- Разочаран сам због свега што се догодило - рекао је Сканагате, додајући да има врло добар однос са Надалом, кога сматра добрим момком, као и да питање није било злонамерно. - Верујем да је за све венчање врло важно у животу, без обзира на то да ли сте са девојком били 14 година. То је емотиван догађај. Зато није ружно питати да ли је венчање било дистракција. Можда је био нервозан јер је изгубио, али нисам заслужио да ми одговори на тај начин. Не могу да прихватим такав одговор. Надам се да ће се извинити.