Шпански доктор открио детаље Надалове повреде: Ево под којим условима Рафа може да игра у Лондону

Новости онлине

05. 11. 2019. у 22:10

Шпански доктор открио детаље Надалове повреде: Ево под којим условима Рафа може да игра у Лондону
Најважнији део јесте прилагођавање сервиса јер је ово тип повреде који дозвољава да се са основне линије игра потпуно нормално, каже Анхел Луис Которо

Рафаел Надал путује у Лондон, а да ли ће тамо и играти још увек није извесно. Шпанац истиче да ће све учинити да се појави на завршном Мастерсу, где би требао да води велику битку са Новаком Ђоковићем. Медији на Пиринејима јуче нису били оптимисти, Надал је данас потврдио да иде у Лондон, а доктор Анхел Луис Которо, који брине о Рафи, каже да постоје добре шансе да први тенисер света заигра на АТП финалу у Лондону.

- Било је тешко направити процену у то време. Прегледи нису нарочито поуздани одмах после неколико минута. Морали смо зато да будемо врло опрезни и права је одлука била да се повуче јер нисмо знали са чиме имамо посла. Сада знамо каква је ситуација и покушаћемо да урадимо све терапије и да прилагодимо сервис како би могао да игра. Постоје повреде које те директно онемогућују да играш, овде могућност постоји и ако напредак буде задовољавајући, постоји могућност да Рафа буде спреман“,каже доктор Которо.

Доктор је потом објаснио да Надалу предстоји доста посла са физиотерапеутом, термотерапија, антиинфламаторне мере… Затим је рекао:

- Најважнији део јесте прилагођавање сервиса јер је ово тип повреде који дозвољава да се са основне линије игра потпуно нормално. Једино где се морају направити адаптације јесу сервис и смеч. Пре три дана нисмо имали довољно информација да донесемо одлуку, а сада сам оптимиста – ако Рафа изађе на терен, биће то зато што је у могућности“.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

toma

06.11.2019. 19:01

To su sve samo špekulacije!i doktor i Nadal i sav taj gulaš oko toga. Švajcarci ih dobro pročitali, da od same Nadalove predaje meča pa do žrebovanja je bila gnusna spekulacija samog Nadala i celog njegovog tima dali će igrati ili neće. Eto otiće u London samo zato što ga voli i što mu je kući dosadno.