Преко Федерера до трона: Новак добио противнике на завршном АТП мастерсу у Лондону

Ђ. М.

уторак, 05. 11. 2019. у 14:44

Преко Федерера до трона: Новак добио противнике на завршном АТП мастерсу у Лондону

Новак Ђоковић фото: ЕПА

Петоструки освајач завршног турнира у сезони, пут до полуфинала ће тражити у групи званој "Бјерн Борг" у којој су још Беретини и Тим. Надал са Зверевом, Циципасом и Медведевом
ЖРЕБ за АТП финале у Лондону (10-17. новембар) није био наклоњен Новаку Ђоковићу. Петоструки освајач завршног турнира у сезони, пут до полуфинала ће тражити у групи званој "Бјерн Борг", кроз дуеле против дебитанта међу елитном осморком, Матеа Беретинија (недеља), Доминика Тима и Роџера Федерера, шестоструког власника једне од маестралних рукотворина "Томаса Лајтија", компаније чувене по изради спортских пехара.

У другој групи, која носи име по Андреу Агасију, тренутно први рекет на свету, Рафаел Надал ће, уколико га повреда абдоминалног мишића не удаљи са терена, покушати да се домогне финала и тако готово извесно остане на бодовном АТП трону, преко прошлосезонског победника "финала" Александера Зверева, Стефаноса Циципаса и Данила Медведева.

Према садашњим калкулацијама, Новаку је за повратак на светски врх, за шта му следује трофеј за најбољег на АТП туру у 2019, (такође дело компаније "Томас Лајти"), осим освајања пехара за најбољег у Лондону (максимално 1.500 поена), уз све победе у групи (свака вреди 200 поена), неопходно да Надал, који никада није освојио пехар АТП финала, бар једном киксира у групној фази.

Новак би уколико се све обистини, уз поменута два трофеја, добио и чек на 2,871 милион долара, колико је укупна новчана награда за шампиона без пораза у групи.

Сваки учесник је приликом доласка у Лондон добио 215.000 долара, а резерве Роберто Баутиста Агут и Гаел Монфис по 116.000. Свака победа у групи вреди 215.000, победа у полуфиналу 675.000, а у финалу 1,354 милиона долара.

БЈЕРН БОРГ
Новак Ђоковић
Матео Беретини
Доминик Тим
Роџер Федерер

АНДРЕ АГАСИ
Рафаел Надал
Александер Зверев
Стефанос Циципас
Данил Медведев

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Миро Марковић

05.11.2019. 16:45

Многи истакнути градови света имају прилике преко године да уживају у тенским мечевима, али Лондон при крају године има најпривилегованију могућност да посматра најбоље међу најбољим играчима тениса. Наш Новак је добио добру групу играча. Сви они могу да изађу као победници, али лепота сваког спорта је у неивесности. Када би се унапред знао победник, не верујем да би много посматрача пожелело да гледа мечеве. Нека најбољи победи! Као и сви Срби, ја ћу навијати за Новака.