Да ли то Ђоковић враћа трон без борбе? Шпанци пишу - Надал одустаје од Лондона, коначна одлука у уторак

Новости онлине

понедељак, 04. 11. 2019. у 14:17

Да ли то Ђоковић враћа трон без борбе? Шпанци пишу - Надал одустаје од Лондона, коначна одлука у уторак
Рафаел Надал у уторак доноси коначну одлуку да ли ће наступити на завршном Мастерсу у Лондону. Ако се питају Шпанци одговор је негативан

Тениски класик за крај сезоне, или ништа од тога? Питање, које мучи све заљубљенике у “бели спорт”. Рафаел Надал и Новак Ђоковић последњи чин, ако се питају Шпанци ништа од тога. Шпански медији пишу да “бик са Мајорке” пропушта завршни турнир у Лондону.

Подсећања ради, Надал је предао полуфинале Мастерса у Паризу Денису Шаповалову због повреде трбушног зида, а тешко да ће се опоравити и до Лондона, ако је веровати медијима на Пиринејском полуострву.

Повреда је очигледно веома незгодна, какве углавном и јесу када напукну абдоминални мишићи јер учествују у буквално сваком покрету тела. Надал размишља чак и да одустане од Лондона, а коначну одлуку донеће у уторак, пред жребање за завршни мастерс.

Први тестови који су обављени у недељу, нису дали јасну слику о стању повређеног абдоминалног мишића. Резултати са прегледа ће бити прослеђени Надаловом доктору, Анхелу Руису Котору који је одлучити да ли он може да игра или не.

У питању је слична повреда због које је пропустио АТП тур финале прошле године.

"Да се нисам повукао у мечу са Шаповаловим, не би било добро. Прошао сам исту причу раније, зато су лекари препоручили паузу. Не смем себи да дозволим да правим погрешне потезе. Циљ је да се опораваим, али се надам да ћу бити у стању да играм у Лондону, то ми је циљ", рекао је Надал пре одласка из Париза.

Уколико одустане од такмичења, у британској престоници ће заиграти његов сународник Роберто Баутоса Агут као прва замена.

Подсећања ради, Ђоковић би могао би да се врати на челну позицију АТП листе, односно на истој да оконча годину, под условом да Надал, који је због повреде одустао од полуфинала у Паризу, не дође до финала, а Новак освоји титулу у Лондону. Нема говора да ће Србину да буде пут драстично олакшан ако се Надал не појави у Енглеској.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Rade Bg

04.11.2019. 19:02

Malo mi je smesno kako zovu Nadala u Spaniji "bik sa Majorke". Onda ja nas Nole toreador. Oleeee.

Gliga

04.11.2019. 19:10

Kakav vam je to naslov!? Pa Nadal ga je i osvojio bez borbe! Kako ga osvojio tako ga i izgubio,

jovica

04.11.2019. 20:09

@Gliga - NIje ga osvojio bez borbe već se kod bodovanja računa "minuli rad" tj rezultati i bodovi koji se brane od ranije. Đoković nije odbranio više bodova od Nadala i matematika je tu jasna. Tako je bilo i pre dve godine kad je Đoković takvom matematikom preuzeo tron!