Кирјос позван у репрезентацију Аустралије за Дејвис куп

Бета

22. 10. 2019. у 14:10

Кирјос позван у репрезентацију Аустралије за Дејвис куп
Селектор Дејвис куп репрезентације Аустралије Лејтон Хјуит позвао је данас тенисера Ника Кирјоса у тим за предстојеће такмичење у Мадриду

Селектор Дејвис куп репрезентације Аустралије Лејтон Хјуит позвао је данас тенисера Ника Кирјоса у тим за предстојеће такмичење у Мадриду.

Хјуит је рекао да је спреман да пређе преко лошег понашања Кирјоса, кога су челници АТП суспендовали на шест месеци, након што је током овогодишњег Ју Ес опена ту организацију назвао "прилично корумпираном". Та суспензија је условна, па Кирјос не сме да понови ниједан од прекршаја због којих је кажњен.

Он не игра у последње време због повреде рамена.

Суспензија се односи само на АТП такмичења, а не на Дејвис Куп, а Хјуит верује да ће се 24-годишњи тенисер лепо понашати на Дејвис куп финалу, које је на програму од 18. до 24. новембра у Мадриду.

Хјуит је рекао да казна није утицала на његову одлуку да изабере Кирјоса у тим. Осим Кирјоса позвани су Алекс де Минор, Џордан Томпсон, Џон Милман и специјалиста за дублове Џон Пирс.

"Пажљиво пратим. Мислим да је играјући у Дејвис купу урадио све што нам је требало, ништа није било погрешно. Многе ствари ради у тимском окружењу и мислим да ћемо видети најбоље од Кирјоса", навео је Хјуит.

На такмичењу у Мадриду Аустралија је у групи са Белгијом и Колумбијом.

"После такмичења у Лејвер купу имао је повреду рамена или кључне кости, која је сада санирана, али паузирао је неколико недеља пошто је мислио да би му учешће на турнирима угрозило шансе да игра у Дејвис купу. Доћи ће помало неспреман, али имам среће што је он момак који може да појача када је потребно и мислим да му овај формат такмичења одговара", рекао је Хјуит.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације