ЛАСЛО Ђере је половином фебруара освојио Рио де Жанеиро (АТП 500), па до полуфинала у Сао Паулу (АТП 250) и Будимпешти (АТП 250), трећег кола мастерса у Мадриду и Ролан Гароса, полуфиналу Умага (АТП 250), пењао се до 27. места АТП листе, најављујући да би до краја сезоне могао да буде члан друштва топ 20. Нажалост, на том путу га је успорило нарушено здравље.


По повратку са америчке турнеје, прегледи су показили да је српски тенисер играо под коксаки и цитамегало вирусом, као и мононуклеозом.


- Срећом, коксаки вирус је препознат на време, јер би иначе био у опасности да изазове упалу срчаног мишића. Са открићем ова три здравствена проблема, тим и ја смо донели одлуку да направим паузу у тренинзима од барем месец дана, без било каквих физичких активности - каже Ђере.


У паузи је радио магнетну резонанцу срца и ултразвук абдомена, а резултати прошлонедељног прегледа код кардиолога били су задовољавајући. Вирус је сузбијен, па је Ласло добио дозволу да поново почне са тренинзима, а ускоро се очекује и да се врати у такмичарски ритам.


- Пријавио сам учешће на турнирима у Базелу (21-27. октобар, АТП 500) и мастерсу у Паризу (28. октобар - 3. новембар). Ужелео сам се тениса, и сада је најважније да радим на кондицији. Из дана у дан се осећам боље. Волео бих када бих успео да будем спреман већ за Базел, на шта ће највише утицати моје стање наредних дана - додао је Ђере.