БЈАНКААндреску спречила је велику Серену Вилијамс да сруши рекорд легендарне Крис Еверт. Тинејџерка из Торнхила, предграђа Торонта, је у свом првом гренд слем финалу, Ју-Ес опену савладала шестоструку победницу Отвореног првенства Америке са 6:3, 7:5.

Бјанка је рођена 16. јуна 2000. у Мисисауагију. Одрасла је у Торнхилу и право је откриће у 2019. години. Андрески је на терену динамит, ван њега је мирна, насмејана, духовита. Девојка, пореклом из Румуније показала је против Серене Вилијамс, освојачице 23 гренд слем титула, да има ген шампиона.

- Није било први пут да замишљам како играм са Сереном. Било је лудо... О овом тренутку сањам још од Оранж бола, неколико месеци после тога сам мислима да могу да играм на овом нивоу. Од тада, скоро сваког дана имам визуализацију - рекла је сузних очију на конференцији за медије Бјанка.

Андреску је прошле године испала у квалификацијама, а у свом дебију у главном жребу је бриљирала. Остала је хладнокрвна и када је у другом сету дозволила Серени да се после 5:1 врати у игру и изједначи на 5:5.

- У једном тренутку сам посумњала, јер сам гледала много пута како се Серена враћала из таквих ситуација. Рекла сам себи да треба само да се држимо моје тактике - истакла је Бјанка Андреску.

Сјајна Канађанка је подвукла да је од почетка имала јасну тактику:

- Први гем и брејк су ме обрадовали, мислим да је направила дуплу грешку на брејк лопти. План је био да се од почетка ради напорно за сваки поен, да вратим што је могуће више сервиса у терен.

НИКАД НЕ ОДУСТАЈЕМ

ТИТУЛА у Њујорку донела јој је и 3,85 милиона долара.

- Никад нисам имала толико новца у животу. Ипак, та визуализација успева, имам највећи могући осмех на лицу. Од те навике никад не одустајем. Јако сам срећна што не одустајем од својих снова - нагласила је Андреску.