МАГИЧНА Серена Вилијамс је изборила своје десето финале на Ју-Ес опену, остварила 101. победу и тако изједначила рекорд легендарне Крис Еверт. А уколико вечерас (22.00) у финалу савладала Канађанку Бјанку Андрееску освојиће дуго очекивани 24. гренд слем и изједначити рекорд Маргарет Корт.


Американка, која ускоро пуни 38 година, у полуфиналу је одувала Украјинку Елену Свитолину са 6:3, 6:1 и има прилику да освоји седми пут Ју-Ес опен, а на тај начин би надмашила Крис Еверт.


- Импресивно је бити у друштву са Крис, али то не бих могла да урадим без ове сјајне публике. Како ћу да играм у финалу? Ту је мој тренер, он ће да уради анализу, а ја ћу само да изађем и да играм - истакла је Серена.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Вилијамс против Андреску у финалу Ју Ес Опена


За свој први гренд слем бориће се Бјанка Андрееску, који је после велике борбе савладала Белинду Бенчић из Швајцарске са 7:6 (7:3), 7:5.


- О овоме сам сањала још од малих ногу. Мало особа је веровало да ће ово постати стварност. Веровала сам у себе, после победе била сам у шоку. Заслужено сам у финалу - признала је Андрееску која је недавно напунила 19 година.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Андреску први пут у полуфиналу у Њујорку, следи Бенчић


Бјанка је освојила Роџерс куп, јер јој је управо Серена Вилијам предала финале почетком првог сета.


- Знам како јој је било. Рекла сам јој да не брине, да ће се вратити. Једва чекам да се сусретнемо - истакла је Андрееску.