ТВОЈ ДУХ НАС ВОДИ И ЧУВА: Новак посетио Научни центар Никола Тесла у Њујорку

Ђ. М.

среда, 04. 09. 2019. у 19:08

ТВОЈ ДУХ НАС ВОДИ И ЧУВА: Новак посетио Научни центар Никола Тесла у Њујорку

Новак Ђоковић

Било је нестварно ходати земљом на којој је Тесла створио неке од најзначајнијих изума који су данас интегрални део модерног света – написао је Ђоковић
ПОВРЕДА рамена је скратила обавезе Новака Ђоковића на теренима "Флашинг медоуса", па је српски тенисер неочекивано додатно слободно време у Њујорку искористио да посети Научно-технолошки центар "Тесла" на Лонг Ајленду, где је својевремено био Варденклифски торањ, односно експериментална бежична станица коју је дизајнирао чувени научник.

- Обишао сам Научни центар "Никола Тесла" на Лонг Ајленду у Америци. Хвала драгим људима из организације који су ме топло дочекали и дозволили да се боље упознам са Центром. Било је нестварно ходати земљом на којој је Тесла створио неке од најзначајнијих изума који су данас интегрални део модерног света. Никола Тесла је био мултидимензионални човек који је толико урадио за овај свет да ће проћи још много година пре него што то у потпуности схватимо. Хвала ти, велики Тесла. Живео још дуго твој легат и твој вечни дух који нас води и чува - стоји опис у фотографији на којој тениска величина позира поред споменика научног гиганта који никада није заборавио српске корене.

Зато су и на полеђини постоља споменика уклесане Теслине речи:

- Ако будем имао среће да остварим бар неке од својих идеја, то би било од користи целокупној људској врсти. Ако се моје наде обистине, најслађа мисао би била да је све то достигнуће једног Србина.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације