ДО Ју-Ес опена је остало још два дана. Зна се распоред тенисера у стартном блоку и евентуални путеви до трона. Наравно, тешко је знати ко ће 15. септембра подићи пехар у мушкој конкурнцији. Али, Енди Родик, последњи Американац који је завладао теренима "Флашинг медоуса", и последњи Американац који је освојио гренд слем, управо у Нјујорку 2003. године, као огромна већина сматра да ће пехар ићи у руке једног од чланова "велике тројке" - Новака Ђоковића, Рафаела Надала или Роджера Федерера.


- Када видим како доминирају, иако су у четвртој деценији живота, понекад се запитам да ли сам се ја прерано повукао - рекао је Родик који је казао збогом професионалном тенису непосредно пошто је угасио 30 свећица на рођенданској торти.

Ипак, брзо се Американац после питања самом себи вратио у реалност.

Прочитајте још Типсаревић најавио крај играчке каријере

- Искрено, немам за чим да жалим. Ови момци су толико доминантни, просто надљуди. Уживам гледајући како исписују силне странице рекорда. Ова тројка није доминантна само у својој генерацији. Ми говоримо о тројици најбољих свих времена, тениским вештинама Роджера, невероватној дисциплини Новака, физичкој снази Рафе. Више ништа не морају да доказују, а стално подижу лествице.

Ако Ђоковић поново слави у Нјујорку, освојиће 17. гренд слем. Само један више има Надал, а три Федерер. Може ли да буде рекордер?

Прочитајте још ПЕХАР ЈЕ МОЈ: Ђоковић пун оптимизма почео припреме за Ју-Ес опен

- То је као да од мене тражите да изаберем добитника Оскара, без гледања 25 одсто филмова. Једно је сигурно, неко од њих тројице ће бити рекордер. Новак је тренутно најдоминантнији. Ролан Гарос је Рафина територија, а Роджер је још у могућности да освоја слемове.

СВИ ПРОУЧАВАЈУ ЖРЕБ
НОВАК Ђоковић, који се у првом колу састаје са Робертом Карбаљесом Буеном, у другом би требало да иде на Сема Кверија. Потом би могао да се сретне са Душаном Лајовићем или Јанком Типсаревићем, док му је у четвртој рунди потенцијални противник Данил Медведев који га је недавно победио у Синсинатију.

- Мислим да већина играча проучава жреб - каже Ђоковић. - Гледају свој део костура, с ким би могли касније да се састану. Сваки играч има у тиму "шпијуна" који прати дешавања на свим теренима и обраћа пажњу на потенцијалне противнике.