СИЛАЗАК са трона у Синсинатију није превише утицао на расположење Новака Ђоковића, чији је циљ на америчкој мини- турнеји јасан - одбрана пехара на Ју-Ес опену (26. август - 8. септембар). Уколико подигне трофеј који је израдила чувена јувелрница Тиффанy & цо, Србин ће постати тек пети тенисер у Опен ери коме је то пошло за руком у четири наврата, односно тек девети од 1881. када је на терену Казина Нјупорт, у истоименом граду најмање америчке државе Род Ајленд одржан први турнир.


- Волим да играм у Нјујорку, мислим да имам добре шансе за титулу - не крије Новак амбиције које нису спласле после елиминације у полифиналу у Синсинатију од Данила Медведева, каснијег победника турнира. - Када се све сабере, има много тога позитивног у мојој игри. Можда сам изгубио меч, али верујем да нисам много грешио. Изгубио сам од тенисера који је играо задивљујуће. Идемо даље. Следи Нјујорк, односно недељу дана тренирања и припрема.

Можда публика на теренима "Флашинг медоуса" није увек показивала симпатије према најбољем на свету, али он је увек истицао одличне услове.

Прочитајте још НОВАК У НјУЈОРКУ ПРЕСКАЧЕ КОНОРСА: Победама у Синсинатију Ђоковић владавину на врху АТП листе продужио за бар месец

- Допадају ми се услови, играње на Централном терену. Борићу се за титулу као сви други. Мислим да имам добре шансе. Осећам се добро и једва чекам да турнир почне.

НАГРАДНИ ФОНД 57.238.700 $
НАГРАДНИ фонд на овогодишњем Ју-Ес опену биће рекордних 57.238.700 долара. Победници у сингл конкуренцији тенисера и тенисерки добиће чекове на по 3,85 милиона, финалистима следи по 1,9 милиона.

Учесницима само првог кола следује чек на 58.000, што је више него што су шампиони добијали до 1973. године. Освајачима пехара у дубл конкуренцији мушкараца и жена следује и чек од 750.000 долара (које дели пар), док ће победници микс дубла инкасирати "само" 160.000.