Неће Новак Ђоковић имати прилику да обрани титулу на турниру у Синсинатију. Главни "кривац" за то је Данил Медведев (Русија).

Млади руски тенисер је после великог преокрета дошао до победе - 3:6, 6:3, 6:3. У борби за пехар га чека дуел са Давидом Гофаном (Белгија) који је савладао Ришара Гаскеа (Француска) – 6:3, 6:4.

Рус је после изгубљеног првог сета у завршници другог и целом трећем играо хазардерски. Слао веома снажне друге сервисе, доста ризиковао, али му се све то исплатило. Тријумфом је показао због чега је на претходна два турнира у Вашингтону и Синснатију стизао до финала.

00:44 - ПРВИ СЕТ

1:0 - Сигуран почетак за српског играча. Добри сервиси, форхенди, довољно за "загревање".

1:1 - Медведев је, уз мало проблема, изједначио. Гем је обележио други поен, Медведев је диктирао темпо, да би Новак сјајним дроп-шотом натерао Руса да дође на мрежу, успео је да врати, да би Ђоковић из чучећег положаја само постављањем рекета некако успео да врати лоптицу у поље протвиника и да добије поен. Дошао је српски играч до 30:30, уследила су два одлична сервиса Медведева, довољно за освајање свог првог гем на мечу.

2:1 - Брз гем Ђоковића завршен ас ударцем. На првој краткој паузи Новак има предност.

2:2 - Медведев је веома снажним ударцима показао каквим арсеналом располаже. Посебно када је форхенд у питању.

3:2 - За разлику од претходна два Ђоковићева сервис гема, у овом је Медведев знатно боље одиграо, али је резултат био исти - Новак га је освојио.

4:2 - БРЕЈК! Два пута је Новак долазио до "ђуса" (40:40), две гем лопте је имао Рус, али је прву шансу коју је добио Ђоковић искористио. Одлично одигран поен, све је враћао и на крају сјајном форхенд паралелом дошао до првог брејка на мечу.

5:2 - Новак експресно потврђује направљени брејк и увећава вођство у првом сету.

5:3 - Медведев је успео да се извуче из тешке ситуације и да остане у првом сету.

6:3 - Први сет је готов. Рутински је Новак одрадио посао у свом сервис гему и прву лопту претворио у поен и вођство у сетовима.

01:18 - ДРУГИ СЕТ

0:1 - Није Медведев дозволио да губитак првог сета утиче на њега. Други сет је започео освајањем гема на свој сервис.

1:1 - Наставио је Ђоковић тамо где је стао у првом сету, сигуран гем уз један изгубљен поен. Оно што је приметно у игри Руса јесте да је пришао више основној линији и да ће покушати да промени тактику у другом сету.

1:2 - Окршај одличног сервиса и још бољег ритерна је у трећем гему припао Медведеву. Новак је имао прилику да додатно закомпликује гем, али је није искористио. У паузи је Рус тражио да лекар дође на терен.

2:2 - Још један брз и рутински освојен гем за српског тенисера којим поново долази до изједначења.

2:3 - Пропустио је Новак добру прилику. Имао је брејк лопту, Медведев је одсервирао ас, да би потом лоше проценио лет лопте, довољно да се Данил извуче и поведе.

3:3 - Добио је Рус масажу у паузи између петог и шестог гема, да би по повратку на терен Ђоковић фуриозно освојио гем.

3:4 - Започео је Новак гем на сервис противника освајањем два поена у низу, међутим наредна четири су припала Медведеву који је тако задржао предност.

3:5 - БРЕЈК! Медведев је гем на Новаков сервис започео тако што је освојио прва два поена, Новак је добио наредна два, да би онда покушао дроп-шот који је завршио у мрежи. Уследио је промашен први сервис, па перфектан ритерн Руса за први брејк.

3:6 - Савршен сервис гем Медведева који долази до изједначења и "заказује" трећи сет.

01:52 - ТРЕЋИ СЕТ

1:0 - Губитак сета није утицао на Ђоковића. Експресно, са четири веома брза поена Новак је дошао до гема.

1:1 - Веома агресивна игра са обе стране. Медведев узвраћа на идентичан начин и без изгубљеног поена долази до гема.

1:2 - БРЕЈК! Медведев поново одузима сервис Ђоковићу и долази до предности у одлучујућем сету.

1:3 - Медведев наставља са рискантним сервисима. Други сервис је ишао скоро 190 километара на сат, али му то даје резултат. Успео је да потврди брејк.

2:3 - Прекинуо је Ђоковић серију противника, успео да освоји гем на свој сервис и да смањи заостатак.

2:4 - Наставио је Медведев за хазардерском игром, други сервиси му прелазе 190 км/х и то за сада даје резултат. Новак је дошао до 40:40, али не и до шанси за брејк.

3:4 - Новак наставља да прати противника. Сигурно долази до новог гема и поново смањује заостатак.

3:5 - Није Медведеву више битно да ли је први или други сервис, и један и други иду и преко 200 километара на сат. Ризикује, губи неке поене, али више их добија. Одличним форхендом је дошао на корак до тријумфа.

3:6 - БРЕЈК ЗА КРАЈ! Медведев је одузео сервис Ђоковићу и тако дошао до победе и пласмана у финале.