Најбољи тенисер света Новак Ђоковић поручио да ће заувек памтити финале Вимблдона и победу над Швајцарцем Роджером Федерером и описао га за "меч за век векова".


Ђоковић је после скоро пет сати игре и две спасене меч лопте победио Федерера 7:6 (7:5), 1:6, 7:6 (7:4), 4:6 и 13:12 (7:3) у историјском финалу на грен слему у Лондону.

- Био је то меч за век векова. Меч који ћу доживотно памтити и препричавати својој деци. Вечна захвалност Небесима што су ми дозволили да будем део оваквог спектакла. У овом мечу је свега било. Поштовање Федереру на великој борби", објавио је Ђоковић на друштвеним мрежама.

Ђоковић, у последње две године освајач Вимблдона од укупно својих пет, каже да је претходних 12 месеци било "фасцинантно тениско путовање".

Прочитајте још ЦНН: Ђоковић није популаран као Федерер и Надал, али...

- Враћање тенису од повреде, жеља да се достигне ниво тениса који би ми дозволио да се такмичим за највеће трофеје у тенису. Вера у себе, упорност, посвећеност и велика подршка мојих ближњих су ми дозволили да будем овде данас. Благословен сам и веома сам свестан тога.

Ђоковић истиче да се трудити да и у будућности доживи овако велике успехе.

- Било је задовољство стварати историју на древним теренима Вимблдона и делити терен поново са легендом нашег спорта. Наставићу да сањам да будем део овако незаборавних тренутака у будућности. Узгред, трава је била укуснија него икад - закључио је српски ас.

Прочитајте још Федерер: Покушаћу ово да заборавим