Млада америчка тенисерка Кори Гоф направила је данас велико изненађење на Вимблдону, пошто је у првом колу елиминисала земљакињу Венус Вилијамс са 6:4, 6:4.

Гоф има само 15 година и најмлађа је тенисерка која је икада заиграла на Вимблдону. Ово је био њен први наступ у главном жребу неког гренд слем турнира.

Ова млада тенисерка је до победе против петоструке шампионке Вимблдона стигла после сат и 20 минута игре. Њој је за освајање првог сета био довољан само један брејк, док је у другом два пута одузимала сервис 24 године старијој Вилијамс.

Гоф, тренутно 313. тенисерка света, у наредном колу ће играти против Магдалене Рибарикове, која је у првом колу победила Арину Сабаленку.

У друго коло Вимблдона пласирала се и Каролина Возњацки којој је Сара Торибес Тормо из Шпаније предала меч при вођству Данкиње од 5:4 у првом сету. Њена наредна противница биће Рускиња Вероника Кудерметова.

Даље је прошла и Викторија Азаренка, која је са 6:4, 6:4 била боља од Францускиње Ализ Корне. Белорускиња ће у наредном колу играти против Ајла Томљановић.

Прву препреку данас су, између осталих, прескочиле и Анастасија Севастова, Анастасија Потапова и Кирстен Флипкенс.