НИК Кирјос не може да у јавним наступима "не изађе" ван терена пристојног. Некад су на удару судије, некад публика, а често и играчи. "Гађа", директно или индиректно, највише оне највеће. Недавно је Рафаела Надала назвао губитником, а затим "открио" да Новак Ђоковић има болесну опсесију да буде вољен... Обојици великих није пало на памет да улазе у јавну дускусију са аустралијским тенисером, који очигледно жуди за далеко више медијске пажње него што је добија, па макар и на такав начин.

Само неколико сати касније, пошто је Новак приликом опширног разговора у Београду са српским медијима рекао да се не оптерећује изјавама Кирјоса, Аустралијанац је у ТВ емисији "Тенис за децу", која се емитује током турнира у Квинсу, а у којој најмлађи разговарају са играчима, опет имао јефтин шоу.

- Енди је сигурно бољи. Води у међусобним дуелима 5:1. Освојио је гренд слем турнире и један је од најбољих свих времена - одговорио је Кирјос на питање малог новинара Вука Витића ко је бољи тенисер, он или његов пријатељ Мари.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: СА ОЛИМПА НА ВИМБЛДОН: Ђоковић се на "Тениској академији Типсаревић" спрема за одбрану круне у Лондону (ФОТО+ВИДЕО)

МАРИ: ЂОКОВИЋ И ЈА СМО ПРИЈАТЕЉИ ЗА разлику од Кирјоса, Енди Мари је, говорећи у истој емисији, на питање младог новинара Вука Митића да ли су он и Новак пријатељи, између осталог рекао: - Да ли смо пријатељи? Против њега сам играо много пута. Знамо се веома дуго, од када смо имали по 13 година. Сврстао бих га међу пријатеље.

На асистенцију дечака да не треба да заборави Ђоковића, додао је: - Кога? Не знам ко је то?

- Српски тенисер - појаснио му је Вук.

- А да, мислим да га знам. Извини - "исправио" се Кирјос, који се у првокацијама упућеним ка Новаку ослања на међусобни скор од 2-0, остварен у првом делу 2017. године, када су се једина два пута састали Аустралијанац и Србин.

Али, искрено, тих победа се само Кирјос сећа, већина тениског света окренута је трофејима, којих он има само пет, а Ђоковић "мало" више...

Тако да ако Аустралијанац жели више пажње, односно да постане нови Џон Мекинро, кога ипак истински љубитељи тениса више памте као једног од најбољих, а не по неким ракццијама, требало би више да се окрене терену.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ПОМОЋ ГОРАЖДЕВЧАНИМА: Српски тенисери великог срца