Српски тенисер Душан Лајовић није успео да се пласира у четврто коло Отвореног првенства Француске, пошто је данас изгубио од Немца Александера Зверева у пет сетова - 4:6, 2:6, 6:4, 6:1, 2:6.

Меч Лајовића и Зверева, петог и 35. тенисера света, трајао је три сата и шест минута. Био је ово други меч Лајовића и Зверева и друга победа немачког тенисера.

Зверев ће у осмини финала Ролан Гароса играти против Италијана Фабија Фоњинија који је после четири сета елиминисао Шпанца Роберта Баутисту Агута.

У прва три гема меча оба тенисера су релативно лако изгубила свој сервис, да би Лајовић у четвртом прекинуо ту серију брејкова и повео са 3:1.

Српски тенисер је већ у наредном гему имао велику шансу да поведе са 4:1, али је пропустио чак три брејк прилике.

Уместо тога, Зверев је уз нови брејк у осмом гему изједначио на 4:4, а потом је у десетом направио нови брејк што му је донело предност од 1:0 у сетовима.

Зверев је у другом гему другог сета пропустио три брејк лопте, али је већ у наредном на сервис Лајовића направио брејк за вођство од 3:1. При резултату 5:2 Немац је искористио пету лопту и тако стигао до великих 2:0 у сетовима.

Лајовића то, ипак, није поколебало. Направио је брејк у трећем гему трећег сета, потом је пропустио још две брејк прилике, али тај један брејк је био више него довољан да смањи на 2:1.

Српски тенисер је четврти сет одиграо сјајно, направио је три брејка и противнику препустио само један гем.

Зверев је први стигао до брејка у петом сету, повео је са 2:0, али је Лајовић врло брзо успео да изједначи на 2:2. Међутим, Немац је до краја искористио лошу игру Лајовића и уз још два брејка се пласирао у осмину финала.