Српски тенисер Ласло Ђере оценио је после данашњег пораза од Јапанца Кеија Нишикорија у трећем колу Ролан Гароса да му је у неизвесном мечу у пет сетова недостајало искуства, али да је веровао у победу.

"Јако добро је почео овај меч, нисам имао прилику да нападам, углавном сам се бранио. Добро је сервирао, имао добар проценат сервиса, али у другом сету сам био спреман. Имао је сет лопте, водио 4:1, али ту сам полако почео да осећам да постајемо егал и да могу да му парирам. У трећем сету је био бољи, за четврти сам био спреман, осећао да могу да добијем, веровао у победу", рекао је Ђере новинарима после меча.

"Јако добро сам отворио пети сет... Први пут играм пет сетова и мислим да ми је на крају фалило мало искуства. Једном када ме 'брејкнуо' ништа ту нисам могао. Добро је ритернирао, а ја мало избацивао у аут... Осећао сам се добро на терену, и физички и психички, обојица смо мало пали на крају, али мислим да сам се добро држао", додао је он.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: КРАЈ ЗА СРБИНА У ПАРИЗУ: Ђере изгубио од Нишикорија после драме у пет сетова

Ђере није данас успео да се пласира у осмину финала Отвореног првенства Француске у Паризу, пошто је изгубио од седмог играча света Кеија Нишикорија из Јапана после пет сетова, 4:6, 7:6, 3:6, 6:4, 6:8.

"Сигурно ће ми значити за будућност, јер сада знам да могу да играм на три добијена сета против најбољих, да парирам, да држим ритам, темпо и ниво игре током целог меча. Поготово ће значити ако наставим марљиво да тренирам као и до сада. На мени је да покушам да напредујем и верујем да ћу у будућности добијати овакве мечеве", рекао је Ђере.

Следи сезона турнира на трави, а Ђере је рекао да му неће требати много времена да се привикне, као и да верује да на Вимблдону може да оствари "добар резултат".