ОД СТАЛНОГ ДОПИСНИКА "НОВОСТИ": ПАРИЗ

ЛАСЛО Ђере и Филип Крајиновић су у 3. колу, Ролан Гарос је завршен за Миомира Кецмановића. Ђере је био бољи од Аустралијанца Алексеја Попирина - 6:4, 7:6(4), 6:4, а Крајиновић у мечу за инфаркт од Шпанца Роберта Карбаљеса Баене са 6:4, 6:4, 6:7 (1), 3:6, 8:6. Гофан није дао шансу Кецмановићу - 6:2, 6:4, 6:3.

Лако је Ласло Ђере изашао на крај са противником. Све време је имао иницијативу, други сет је био тесан, где се отишло у тај-брејк, али је и ту показао психолошку стабилност. У трећем је одржавана привидна равнотежа, док Ђере није меч привео крају.

- Солидно сам одиграо. Добро је што сам завршио у три сета. Други је био кључан. После тога као да сам "сломио" противника. Могао сам да га "брејкнем" на 3:2 у трећем сету, али су га спасили добри сервиси. Коначно сам успео да му узмем сервис и завршим меч на 5:4 - прокоментарисао је Ђере меч.

На терену је остао 2 сата и 15 минута, два минута дуже него против Рамоса Вињоласа, кога је такође добио без изгубљеног сета.

- Против Вињоласа је био, чини ми се, мало интензивнији меч. Сада сам се мање уморио у него у 1. колу - поручио је Ђере да има још много снаге, која ће му и те како бити потребна, јер га у следећем колу чека опасни Кеи Нишикори (7).

Док је Ђере приводио меч крају, Крајиновић је себи озбиљно закомпликовао ситуацију. Имао је две меч-лопте и два пута је сервирао за меч, а онда је, ипак, у петом сету морало да се игра на разлику.

Одлазак у тај-брејк као да је дао крила Карбаљесу Баени који је изједначио на 2-2 у сетовима. Деловало је као да ће Крајиновић у петом сету коначно ствари да приведе крају, имао је брејк предности, водио 5:4 и сервирао за победу, а онда је дозволио противнику да га опет сустигне.

Неизвесност се продужила. Искористио је Крајновић већ у следећем гему брејк лопту и повео са 6:5. И, поново је дозволио противнику да му одузме сервис! Опет је Крајиновић узео сервис! Није искористио трећу меч-лопту, ни четврту, али јесте пету, на радост многобројних навијача у публици. Следећи противник му је Грк Стефанос Циципас (6).

Први од наших тенисера данас је меч завршио Миомир Кецмановић. Гофан (27) је био превелик залогај.

- Био је то добар меч. Осим што сам изгубио, задовољан сам турниром. Потребно ми је да одиграм још оваквих мечева. Морам да се навикнем на виши ниво. Нисам имао трему, али сваки поен је захтевао да добро одиграм и урадим нешто. Имао сам константан притисак од њега, и на серви, и тешко ми је било да се изборим с тим. Имао сам пар шанси, али нисам могао да издржим да се носим са њим на том нивоу - поручио је Кецмановић.