Српски тенисер Јанко Типсаревић није данас успео да се пласира у друго коло Отвореног првенства Француске у Паризу, пошто је изгубио од 47. играча света Григора Димитрова из Бугарске, после пет сетова, 3:6, 0:6, 6:3, 7:6, 4:6.

Типсаревић, 317. тенисер света, изгубио је после три сата и пет минута.

Димитров је играо у добро у прва два сета, током којих је изгубио само три гема. Он је добро почео и трећи сет, брејком у првом гему, а затим је Типсаревић, који је на почетку сета тражио помоћ лекара, успео да врати брејк и изједначи. После тога освојио је гем на свој сервис, до краја није било брејкова па је српски играч смањио на 1:2 у мечу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Почиње Ролан Гарос: Ђоковић јури "Ноле слем"

У петом гему четвртог сета Типсаревић је одузео сервис противнику и после гема на свој сервис повео је са 4:2. Он је у осмом гему спасио пет брејк лопти и сачувао два гема предности, али у наредном није искористио сет лопту за изједначење у мечу. Димитров му је у 10. гему одузео сервис и изједначио на 5:5, а затим је освојио гем на свој сервис и повео.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: РГ: Чилић бољи од Фабијанија, следи Димитров

Српски тенисер је без изгубљеног поена освојио 12. гем и обезбедио тај-брејк, који је добио са 7:4 и увео меч у пети сет.

У петом сету није било брејка све до деветог гема, када је Димитров одузео сервис Типсаревићу и повео са 5:4. Он је после тога освојио гем на свој сервис и победио.

Димитров ће у другом колу играти против Марина Чилића из Хрватске.