Најбољи тенисер света Новак Ђоковић освојио је 33. мастерс титулу у каријери.

Тријумф над Стефаносом Циципасом 6:3, 6:4 донео му је трећи трофеј на турниру у Мадриду.

Млади Грк није пронашао решење за сјајну игру српског аса, који ће овом титулом увећати предност коју има на врху АТП листе.

18:42 - ПРВИ СЕТ

После бацања новчића Циципас је изабрао да на старту меча сервира Новак.

1:0 Грку је, после одличног ритерна, припао први поен на мечу. Успео је да намучи Новака у стартном гему, али је Ђоковић ипак повео.

2:0 Брејк за Новака! Први тенисер света је на сервис Циципаса дошао до две брејк лопте. Грк је спасао прву погодивши линију, али је после наредне размене удараца лоптицу послао у аут.

3:0 Сигурна овера брејка. Ђоковић за сада потпуно контролише ток меча док се Циципас мучи да одговори српском тенисеру.

3:1 Тек први гем за младог Грка у овом мадридском финалу. "Дропшот" ударцима и одличним кретањем успео је да смањи заостатак.

4:1 Новак пун самопоуздања корача ка освајању првог сета. Циципас још ниједном није успео да угрози сервис свог противника. Сада Новак одличним кретањем и "дропшотом" на крају осваја нови гем.

4:2 Био је Ђоковић близу новог брејка, али је Грк први дошао до предности, а онда је на идентичан начин као Новак у претходном гему ставио тачку на овај.

5:2 Не проналази Стефанос решење за сервис Новака, ког сада само гем дели од освајања првог сета. Скоро свака дужа размена удараца на мрежи припала је Ђоковићу, који упорно "шета" свог противника дуж основне линије.

5:3 Два добра сервиса донела су Циципасу два лака поена, али је наредна два препустио српском асу. Поново добар сервис, а онда и ас - тако је Грк успео да продужи први сет.

6:3 Одлично је Новак отворио још један гем на свој сервис. Повео је 40:0, али је прву сет лопту "протраћио" неизнуђеном грешком. Ипак, већ наредна одвела га је корак ближе трофеју. Ђоковић води 1:0 у сетовима.

19:26 - ДРУГИ СЕТ

0:1 Осваја Циципас први гем на свој сервис у другом сету. Покушава да се врати у меч и уз само један изгубљен поен долази до предности.

1:1 Ђоковић узвраћа на идентичан начин. Грк делује исцрпљено, а Новак то користи.

1:2 После нове неизнуђене грешке Циципас је у неверици гледао ка свом боксу, док је Ђоковић дошао до две брејк лопте. Међутим, наредна три поена припала су Грку, који је добрим сервисима пореметио Новака на основној линији.

2:2 Поново без превише проблема Ђоковић долази до новог гема. Изгубио је два поена на свој сервис, али и даље верује врло самоуверено.

2:3 Циципас је без проблема повео 40:0, али је наредна два поена препустио Новаку, најпре неизнуђеном, потом и дуплом сервис грешком. Не предаје се Грк тако лако и поново долази до предности у другом сету.

3:3 Ђоковић је са лаганих 40:0 био на прагу освајања новог гема, али је Циципас изласком на мрежу и одличним "дропшотом" успео да смањи заостатак. Ипак, врло брзо је српски ас решио и овај гем у своју корист.

3:4 Успео је Стефанос да подигне ниво агресивности у својим ударцима и све сигурније делује у овом мечу.

4:4 Без изгубљеног поена Новак поравнава резултат у другом сету.

5:4 У веома важном гему на сервис Циципаса наш тенисер је дошао до две брејк лопте. Десети "бекхенд винер" на мечу донео му је велику психолошку предност, а Стефанос наредну лопту шаље у аут. Ђоковић ће сервирати за 33. мастерс титулу.

6:4 Бледо издање Циципаса донело је Новаку предност 30:0. Млади Грк је успео да освоји наредни поен, али је Ђоковић после једног сата и 27 минута игре дошао до две меч лопте. Ипак, са две неизнуђене грешке испустио је предност у овом гему и морао дебело да се помучи за нову меч лопту. И трећу је прокоцкао пославши лоптицу у аут. Смеч му је донео четврту, а са њом једошла и титула у Мадриду.