КРАЈ: Лајовић - Фоњини 3:6, 4:6

Новости онлине

21. 04. 2019. у 14:10

КРАЈ: Лајовић - Фоњини 3:6, 4:6
Српски тенисер Душан Лајовић изгубио је данас у финалу мастерс турнира у Монте Карлу од Италијана Фабија Фоњинија у два сета, 3:6 и 4:6
Српски тенисер Душан Лајовић изгубио је данас у финалу мастерс турнира у Монте Карлу од Италијана Фабија Фоњинија у два сета, 3:6 и 4:6.

У њиховом првом дуелу Фоњини је до победе дошао после сат и 38 минута игре.

Фоњинију је ово прва мастерс титула у каријери, а укупно девета на АТП турнирима.

ПРВИ СЕТ

0:1 Убедљиво отварање меча Фоњинија. Италијан лагано осваја сервис гем, Лајовић није успео да запрети ни у једном поену, а не да га и освоји.

1:1 Лајовић одговара на исти начин. Србин осваја свој сервис нешто теже него ли ривал, али најважније да није дозволио одмах брејк на старту меча.

2:1 Србин прави брејк. Иако се чинило да је Фоњини изгледао мирније и боље на старту меча десило се нешто супротно. Наиме, Душан прави брејк и то после две грешке Италијана, поготово је велика била она на 30:40. Одлично креће финале по Лајовића.

2:2 Фоњини узвратио брејком. Какав је поен добио Лајовић на брејк лопти! Једва је дохватио лопту, одиграо преко мреже, Фоњини је направио шпагу, али није успео да је врати! Потом је Душан одиграо одличан поен, али је узвратио и Италијан за изједначење. Имао је Италијан после трећег изједначења нову брејк прилику, ову је искористио.

2:3 Фоњини враћа предност. Ветар је опет почео да дува у Монте Карлу, па то као да је мало почело да смерта играчима. Италијан освака гем на својо сервис, али доста грешака са обе стране.

2:4 Нови брејк Фоњинија. Лајовић попушта, Италијан је стигао до новог брејка. Искористио је неколико грешака нашег тенисера да дође до предности у овом сету.

2:5 Фоњини долази до потврде брејка. Италијан је имао 40:0, Лајовић усшео да дође до 40:40 и чинило се да може до новог брејка, али онда два поена Фоњинија и велика предност у првом сету.

3:5 Лајовић је још увек у првом сету. Србин није дозволио ривалу да одмах заврши сет, па ће Фоњини у наредном гему сервирати за вођтсво у финалу Монте Карла.

3:6 Имао је Лајовић брејк лопту и други сервис Фоњинија, али Италијан је одиграо добро спасао брејк лопту, па онда везао још два поена за освајање првог сета.

ДРУГИ СЕТ

0:1 Брејк Италијана. Где је стао у првом, наставио је Фоњини у другом сету. Добио је почетни гем на сервис Лајовића и све му сада полази за руком.

1:1 Сјајно! Одмах је Лајовић узвратио на сјајан начин! Успео је да погоди две сјајне паралеле и дође до брејка и изједначења.

2:1 Потврђује Лајовић брејк. Сигуран је био на свој сервис и стигао до предности.

2:2 Нова пропуштена прилика. Имао је Лајовић у овом гему прилику за нови брејк, али није успео да је искористи. Штета, био је то добар гем, дуго је трајао. Италијан је изједначио.

2:3 Поново Италијан има брејк предности. Дуци је поново у проблему,сада мора да јури Фоњинија.

2:4 Чудан гем, у којем се виде проблеми Фоњинија, који скраћује поене. Лајовић је дошао до 30:30, а онда имао поен у својим рукама и на крају промашио смеч. Та грешка скупо га је коштала, па је изгубио и гем.

3:4 Лајовић осваја сцој сервис, Фоњини има доста проблема са повредом и ако меч потраје веће шансе ће имати Србин да освоји трофеј. Само је потребан један брејк да се Душан вратиу у меч.

3:5 Фоњини се сада креће као да нема проблема и осваја гем. Само још један гем је потребан Италијану да освоји Монте Карло.

4:5 Дуци се не предајте тако лако! Користи грешке Фоњинија и осваја овај гем

4:6 Фоњини осваја гем, сет и меч. Велики успех Италијана и прва мастерс титула у каријери.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Маре Србин

21.04.2019. 15:20

Ајмо Дуци,јунаци се познају на муци!

Zlaja

21.04.2019. 15:24

Lajkane nedaj se, ulepsaj mi ovaj dan sampione napred do prvog znacajnog trofeja!!!!