Плес до четвртфинала. Најбољи тенисер света Новак Ђоковић је лако и убедљиво дошао до победе у осмини финала турнира у Монте Карлу.


Рутински је савладао Тејлора Фрица (САД) - 6:3, 6:0. Био је то први сусрет ове двојице играча и лак тријумф за српског аса.


За пласман у полуфинале играће против Данила Медведева (Русија) који је био бољи од Стефаноса Циципаса (Грчка) - 6:2, 1:6, 6:4.

13:58 - ПРВИ СЕТ

0:1 - Започео је Новак добро гем на сервис ривала, дошао до 15:30, али не и до шанси за брејк. Велике проблеме обојици прави ветар.

1:1 - У првом гему на сервис српског играча је Фриц стигао до "ђуса" (40:40). Добрим сервисима је Новак успео да се извуче.

1:2 - Још један дуг гем. Опет је Ђоковић имао 15:30 и два пута је дошао до "ђуса". Ипак, Тејлор је у правим тренуцима проналазио форхенд и освојио је гем.

2:2 - Ветар и даље прави велике проблеме играчима. Нови дуг гем је припао Новаку.

3:2 - БРЕЈК! Веома лош гем за Фрица који је ушао у серију грешака. Ђоковић је паметно чекао, углавном само враћао лоптицу ривалу који је углавном слао у аут.

4:2 - Ђоковић је одбио нападе Фрица и потврдио направљени брејк.

5:2 - БРЕЈК! Американац дуплом сервис грешком "помаже" Србину да дође до брејк лопте, после чега Новак одиграва сјајан поен, са доста форсирања на бекхенд ривала и прави други брејк у сету.

5:3 - БРЕЈК! Фриц користи лош сервис гем Ђоковића и враћа један брејк.

6:3 - БРЕЈК ЗА КРАЈ СЕТА! Узвраћа Новак још једним брејком и завршава посао у првом сету. Велики број грешака обојице играча је обележио дешавања у првом сету.

14:27 - ДРУГИ СЕТ

1:0 - Ђоковић осваја први гем у другом сету и долази до предности.

2:0 - БРЕЈК! Фриц на брејк лопти прави дуплу сервис грешку и тако додатно олакшава посао Ђоковићу који прави нови брејк, укупно четврти у низу на сервис ривала.

3:0 - Ђоковић потврђује брејк и увећава вођство у другом сету.

4:0 - БРЕЈК! Две гем лопте да се "упише" на семафор је имао Фриц. Код прве је имао дуплу сервис грешку, код друге је смеч послао у аут што је довољан показатељ његовог стања на терену. Све то је Ђоковић знао да казни, стрпљиво је чекао његове нове грешке и новим брејком се приближио победи.

5:0 - Нема Новак намеру да скине папучицу са гаса. Наставља са одличном игром у другом сету, а како све то изгледа могло је да се види и по савршеном дроп-шоту у другом поену. Чак је престигао и ривала, који је познат по одличним сервисима, по броју ас удараца. Има три наспрам два колико је за сада одсервирао Фриц.

6:0 - Новак је без изгубљеног гема прошао у четвртфинале такмиечња у Монте Карлу. За то му је било потребно свега 67 минута.