ЧУДО У ИНДИЈАН ВЕЛСУ: Андреску преко Кербер до прве титуле у каријери!

Н. Ст.

17. 03. 2019. у 23:36

ЧУДО У ИНДИЈАН ВЕЛСУ: Андреску преко Кербер до прве титуле у каријери!

Бјанка Андреску Фото: Танјуг/AP

Млада канадска тенисерка Бјанка Андреску у финалу турнира у калифорнијској пустињи победила Анђелик Кербер и дошла до трофеја

Снови се ипак остварују. Проћи ће вероватно доста времена док схвати да је све ово јава, али до тада се у Индијан Велсу чује само једно име – Бјанка Андреску (18).

Разлог је једноставан. Канадска тинејџерка је у финалу турнира у калифорнијској пустињи победила троструку гренд слем шампионку Анђелик Кербер (Немачка) и стигла до прве титуле у каријери – 6:4, 3:6, 6:4.

У прва два сета је виђен по један брејк, у првом је то учинила Бјанка, у другом Анђелик па је трећи сет морао да реши питање победника. Немица је прва одузела сервис противници (3:2), али се Канађанка вратила, направила дупли брејк и дошла на корак до трофеја (3:5).

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Канадска тинејџерка Кецмановићев пандан у женској конкуренцији

Међутим, у одлучујућим тренуцима су јој се „завезале“ руке. Имала је три меч лопте на свој сервис, прилику да све заврши, али је уместо тога Кербер направила брејк и изгледало је да је психолошка преднот на њеној страни. Али, млада тенисерка није имала намеру да се преда, узвратила је брејком и дошла до најбољег резултата у досадашњој каријери.

Какав је скок на ВТА листи чека најбоље говори то што ће бити на 24. месту. Годину је започела као 178. играчица света...

Бјанка је рођена 16. јуна 2000. године у Торнхилу (Онтарио). Њени родитељи су Нику и Марија Андреску који су се доселили из Румуније. Тенисом је почела да се бави са свега седам година и то у Румунији, али се убрзо вратила у Канаду где се у потпуности посветила "белом спорту".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)