Сан Миомира Кецмановића у Индијан Велсу је завршен. Бајка српског тенисера је прекинута у четвртфиналу такмичења. Бољи од њега био је Милош Раонић – 6:3, 6:4. Ипак, неће много жалити због пораза, пошто је резултатима из ове недеље ушао у друштво најбољих 100, док га ускоро очекује турнир у Мајамију за који је добио "специјалну позивницу".

Притисак великог меча и скоро савршена игра Раонића, посебно из форхенда, су узели данак у првом сету. Канађанин је одлично сервирао, погађао, уз то је у четвртом гему већ одузео сервис српском играчу (3:1). Имао је Кецмановић шансу да у наредном гему узврати, али су „пројектили“ из сервиса то спречили, да би Милош потврдио све што је учинио и освојио први сет.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: КЕЦМАНОВИЋ УПИЈА НОВАКОВЕ САВЕТЕ: Када не иде, притисни јаче

Слика се није много променила у другом сету. Сервирао је Кецмановић веома добро, све до седмог гема, тада је направио неколико грешака, Раонић је то умео да казни и да направи брејк. Поново је Миомир имао шансу да се врати у следећем гему, али није реализовао две брејк прилике. Успео је Србин да узме наредни гем и да продужи меч, али не и да направи преокрет. Милош је тако изборио пролаз у наредну фазу такмичења.

За пласман у финале играће са бољим из дуела Гаел Монфис (Француска)-Доминик Тим (Аустрија).